27 Temmuz 2010 Salı

Müzikal Ruh Hallerim..





















kokular insanların belleklerinde yoğun yer tutar.Ben de fazlasıyla böyle.Mesela okul,ofis,annem,abim kısaca
kişiler ve yerler beynimde kokusal olarak hep nettir.Kokuyu duyduğum an o kişi yada o yer gelir aklıma.
Bir de müzikler..
ah o müzikler..böylesine bir müzik dinleme hastalığım olduğunu bilmiyordum aslında.Ta ki geçen sene alanyada hiç müzik dinlememenin verdiği huzursuzluğu farkedince anladım bunu.Hani bebekler acıkınca huysuzlanır ya bende müziksiz mızmızlanan biriymişim meğer.Bir de tabi bu müziklerin yer ve mekan olayı var bende ki işte bu durumu kitliyor.
Mesela mutsuzsam kesin buika dinlerim.yada sabah uykumu açamıorsam üstüne bir de aksiysem rose-love kesin çalar benim bulunduğum alanda.Jazmine sullivan sıkılıyorsam ilaç gibi gelir.Hüzünlüysem yasmin levi,çok sinirliysem teomanın sorma neden
niçin şarkısı,eğer blues yada jazz dinliorsam kesin keyifliyimdir.ötesi yok.:)böyle garip tarzlarım var yani.Mesela Yunanca müzik hep bana abimle sonbaharda bozcaadada nar yiyip tavla oynamamızı getirir.bilmiyorum belki de bir tek bende vardır böyle saçma bir takıntı.Geçen gün sıkılmışım kafamda bi sürü alengeli iş.40 tilki kırkınında kuyruğu birbirine değmio derler ya
öyle bir karmaşa anındayım radyoda hacienda çalmaya başladı."Sabor" çook eski bir şarkı ama beni öylesine mutlu etti ki..
Kesinlikle müzikler benim ruhumun bir parçası.Şimdi de buika dinliyorum "mienteme bien":) anladınız siz..:)

2 yorum:

  1. üstteki downloadlar arasında "hacienda- sabor" adlı şarkı tek kelime ile muhteşem. on yıl önce dinlemiştim ilk kez, halen dinliyorum. yani o derece.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...