21 Aralık 2010 Salı

Karşımızdaaa Futurizm..


Bir süredir araştırdığım bir konuyu paylaşacağım bugün.

Karşımızdaa "futurizm".Nedir bu yenir mi içilir mi?

Futurizm ilk olarak İtalya'da ortaya çıkmış ,yakın zamanda Türkiye'de de tohumları atılmış,ve yeni yeni yayılmaya başlayan, kimilerinin duymadığı,kimilerinin ise hayatına yeni bir yön verirken fazlaca benimsediği bir akım.

Öz olarak şöyle denebilir;kişilerin zaten bir geleceğimiz var bu geleceği er yada geç yaşayacağız daha farklı bir ifade ile e zaten kaderimiz belli neyse onu yaşarız bağnazlığından öte,var olan ve her geçen gün fazla fazla gelişen teknoloji ve erişilebilirlik dünyasında kendi geleceğimizi istediğimiz şekilde yönlendirebilmek bizim elimizde olgusu futurist fikri benimsemiş insanların savunusudur.

Evet bencede bu teknolojiyi ve bu erişilebilirliği ki bakınız wikileaks bile var artık:) kullanarak,geleceğimizin iplerini çook rahat idare edebiliriz.

Ufuk hanım;(Ufuk Tarhan) yine geçen sene Osmangazi Üniversitesi Kariyer günlerinde tanış olduğum girişimci ve başarılı bir iş kadını.Türkiye'deki futurist görüşün öncülerinden biri ve şuan M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu aynı zamanda Türkiye Futuristler derneğinin başkanı.

Şayet nedir bu Melis ucundan azcık azcık bahsetmişsin diyen varsa(ki kasıtlı olarak bunu yaptığımı itiraf ediyorum:) ) işte burdan
futurist Türkiye'nin adresine erişerek daha detaylı bilgiye sahip olup,dernek etkinlikleri ile ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...