31 Ocak 2011 Pazartesi

Nedir Bu Bookcrossing?

Aslında bizim açımızdan herşey bu mesajlaşmanın bedava olmasıyla vuku buldu bence..Önce 100 mesaj davasıyla başlayıp şuan benim hakim olduğum kadarıyla 11bin sms olayına dayanan sudan ucuz kampanyalar saolsun...

Tabi bi adam vardı canı sıkılan sloganıyla pohpohlandığını düşündüğüm iletiş/im-sizlik zincir mesajla zirvelere vurdu. Bu mesajı göndermezsen on yıl kötü talih peşini bırakmayacak.Sanki mesajı gönderince faturamı iyi talih ödeyecekmiş gibi..

Dünya'da ise mail zincirleri aynı paralelde hızla boy gösterdi.

Neyse devam edeyim;olay bu zincirlerle aldı gitti.Ama tabi her kötü şeyde kenarlara gizlenmiş bir güzellik olduğu gibi, bu çılgınlık da güzel şeylere gebe oldu.

Mesela bookcrossing:).Nedir bu?

Tüm dünyanın kitabı peşinde koşan bir site:)Mesela bir kitap aldınız kitabı bu siteden kayıt ediyorsunuz.Ve yine siteden temin edebileceğiniz yazıyı bu kitabın bir kenarına iliştiriyorsunuz.(Ki bence kendiniz yazarsanız daha güzel olur , ben böyle yapacağım en azından:))

Hayal edelim ki güzel bir günde sakin bir kafede kahve keyfi yaparken,kitabı okumaya dalıyorsunuz.Ve kitap öyle güzel ki bir de bakıyorsunuz kitabınız bitmiş.Bitirdiğiniz kitabı çantanıza koymak yerine masada bırakıp çıkıyorsunuz.Belki de içine bir not eklemek geçiyordur içinizden kim bilir..

O masaya gelen bir başka kişi bu kitabın sayfalarına şöyle bir göz atarken içindeki notu görüyor,içten bir gülümseme yayılmakla beraber(bu rastlantıdaki esas kızımız/oğlumuz dana değilse yayılır herhalde bir gülümseme:))kitabı alıp beraberinde götürüyor.

Kim bilir belki,kitabı bir otobüs durağında yada tren garında bitirir ve kitabımız bir başka şehirde okunmaya devam eder..

Peki biz bu kitap nerde,nasıl bilebiliriz.İşte bunu sitede kitabımızın takibi girildiği sürece takip edebiliyoruz.Yada okumak istediğiniz kitap en son nerede görülmüş yine siteden siz kontrol edebilirsiniz:) (bide "xoxo" yazsam tam olacak gossip girl dekiler gibi bir cümle oldu:D)

Bence hem çok eğlenceli hemde çok güzel bir fikir.

Son olarak mesleğim gereği eklemeliyim :P sitenin istatistiklerinden gördüğüm şu ki; Türkiye'deki paylaşım henüz çok kişiye ulaşamamış .Bununla beraber,en çok potansiyel
sırasıyla İngiltere,Amerika ve İspanya'da..(Eskişehir'de henüz 18 kişi:( )

En kısa zamanda tatil sonrası ilk fırsatta ben de bu uygulamaya dahil olacağım.Ve paylaşacağım tekrardan..

Daha fazlası için yukardaki link i kaçıranlara buradan buyrun diyorum.:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...