7 Ocak 2011 Cuma

Starbucks ve Pepsi Yeni Yüzüyle Tükeciyi Selamlıyor


Markalaşma yarışı içinde olan firma ve insanlar içersinde dönüp duran günümüzde,fast food akımını ülkemizde hakkıyla dalgalandıran amerikalılar tabi ki kahvedede aynı dalgayı fazlasıyla yarattılar.

İlk olarak 1971 yılında iki öğretmen ve bir yazar tarafından açılan,Mobidik'teki "starbuck" karakterinden esinlenerek yaratılan adıyla "starbucks" ,ABD'li kahve dükkanı,2003 yılından beri ülkemize giriş yaptı.Ve özellikle son yıllarda baya sevilen bir kahve firması haline geldi.

Logosuna bunca zamandır deniz kızı ve çevresindeki starbucks coffee yazısıyla aşina olduğumuz kahve zinciri yeni yüzüyle demlenmeye devam edecekmiş.Değişme sebebini de şirketin CEO su Howard Schultz,paketlenmiş ürünler satışına hız kazandıracağına inandıkları için böyle bir yenilik yapmak kararına vardıkları şeklinde açıklamış.

Şirket aslında ABD'de pakette çay,kahve ve marketlerdeki dondurmalarıylada hizmet veriyormuş.

Eskişehir'de de bir dönem açılıp sonradan kapanan bir şubesi var olmuş.Tabii o dönemde bugünkü kadar ünlü ve gençler arasında ciks olmadığından kapıya kilit vurması da normal olmuş zannımca.

Şirketin en üzüldüğüm haberi ise; bende de olan,sevgili abimin hediye ettiği,güğüm hacmindeki ağır kupaların yerine artık daha hafif porselenler kullanılacakmış.İyi de zaten işin keyifli yanı oydu bence Howard amca!

Ayrıca totalde 140 bin bardağın değişecek olması ben de o bardaklar ne olacak peki fikrini de uyandırdı.

Bi kaçını bana verseler nasıl mutlu olurum anlatamam:) yazık olmasın yani o bakımdan diyorum.
Son olarak;bakın bu logo tarih süresince nasıl değişmiş?


A. 15. yüzyıldan (logonun içinde bulunan desen)
B. İlk Starbucks logosu (1971-1987)
C. Il Giornale logosu
D. Starbucks ve Il Giornale logolarının karışımı
E. Yenilenmiş Starbucks logosu (1992-günümüze)
F. En yeni Starbucks logosu



Pepsi de 111 yıllık tarihinde 10. kez logosunu yenilemiş ve yeni yıla girdiğimizden beri Türkiye'deki ürünlerinin logo yüzünü değiştiriyormuş.
Yenilik güzeldir de 10.kez yenilenmek de biraz fazla geldi bana.Marka dinanizmi fikri tabiki de güzeldir(kesinlikle destekliyorum) lakin pepsi de tavan yapmış:)Ama yinede yeni logo güzelmiş demeden de geçmeyeyim:)

Son olarak 2011 nisan ayına kadar ürünlerdeki logo değişimi tamamlanmış olacakmış.

1 yorum:

  1. Katılıyorum sana Melis'cim
    Yalnız Pepsi'nin bu logosu Amerika'da bir ya da iki yıldır kullanılıyor.
    Bize yeni geçiş yaptı, muhtemelen geçen sene stoklarını eritemediler.

    Starbucks her yerde aynı anda yaptı bunu, fakat ben itirazları anlamıyorum, Facebook'un da kaç kere sayfası değişti nasıl da alışıverdik.

    Algı zorlukları geçince zihnimizde kalan sadece sıradan Facebook'un güncellendiği oldu.Eminim Facebook'un zamanını bekleyen daha pek çok uygulaması var, bu şekilde ömrünü uzun tutuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...