26 Ocak 2011 Çarşamba

Polaroid'in Yeni Cep Baskı Ünitesi "PoGo"

Hani eskiden polaroid makinalar vardı.Halkın yoğunluk gösterdiği yerlerde polaroidci amcalar görürdük.Şipşak çekerlerdi.

Hatta,sanıyorum yine 5-6 yaş civarındayım abim de olsa olsa 13-14 yaşlarında,Medrano diye
ünlü mü ünlü bir sirk vardı.O Yalova'ya gelince annem bizi götürmüştü sirke.Sirkte ufak bi kaplanı abim eline almıştı.Bende yanında durmuştum ürkek ürkek:)Polaroidci amca şipşak iki sn de fotoğrafımızı çekmişti.Önce simsiyah görünen fotoğraf salladıkça orjinal renklerine bürünmüştü. Bana da hayli enteresan gelmişti tabi..:)

Bahsettiğim şipşakların hem isim hem model sahibi Polaroid 60 yıl önce, bugünün bir kaç saniye içinde fotoğraf çıkaran makineleriyle bir çığır açmış zaten.. Makinanın içindeki küçük bir fotoğraf laboratuarı, bir dakikadan daha kısa bir sürede siyah beyaz fotoğraf baskısı yapabiliyormuş.
Renkli fotoğraf çekebilen ilk polaroid fotoğraf makinesi ise 1963'te yapılmış.

Şimdi yine Polaroid'in devrimsel nitelikteki mürekkepsiz baskı işlemine sahip Anında Dijital Fotoğraf Yazıcıları, Dijital veya anında baskı yapan Analog Fotoğraf Makineleri, fotoğraf çekme ve baskı işlemlerine yeni bir boyut kazandırmakta.Mini fotoğraf baskı makinası "Polaroid PoGo"yu üretmişler.Yandaki resimde de görüldüğü üzere compak makina büyüklüğündeki mini printer,
Bluetooth destekli kameralı cep telefonlarından veya PictBridge destekli dijital fotoğraf makinelerinden, USB üzerinden resim basmamızı sağlıyormuş.Benim cidden çok hoşuma gitti:)Çektiği kareleri baskı yapmayı sevenler için gayet kullanışlı olabilir. Özellikle seyahat anında..

Yazının başında bahsettiğim Polaroidci amcalar yeni kuşak Polaroid le
sahalara geri dönebilirler bence:)Çok da şık olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...